Organization Accredited by Joint Commission International
ONLINE RANDEVU

Kurban Bayramında Beslenme Önerileri

Kurban eti kesildikten hemen sonra tüketilmemelidir.

  • Kesimden hemen sonra tüketilen etlerde ölüm katılığı (rigor mortis) olacağı için etlerin sindirimi daha zor olabilmekte ve bu durum mide - bağırsak şikayetlerine sebep olabilmektedir.
  • Kurban eti küçük parçalara ayrılıp, kesimden en az 1-2 gün kadar bekletildikten sonra tüketilmelidir.
  • Doğru saklama ve pişirme yöntemleri uygulanırsa, etlerdeki vitamin ve mineral kaybı(b1-b12 ve folik asit) en aza indirgenmiş olacaktır.
  • Etler tüketilirken yanında mutlaka yeşil yapraklı sebzeler bulundurulmalıdır. Bu sayede etteki demirden vücudunuz en yüksek oranda faydalanmış olacaktır.
  • Bilimsel veriler; haftada 1-2 gün, tek öğünde 90-120 g arasında kırmızı et tüketimini önermektedir.
  • Yağlı etlerin doymuş yağ ve kolesterol içerikleri yüksektir. Bu nedenle etler, en azından görünen yağları alınarak pişirilmelidir.
  • Bayramlar şerbetli tatlı tüketiminin yüksek olduğu dönemlerdir. Bu dönemde şerbetli tatlıları tüketirken porsiyon kontrolü önemlidir. Şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlıları tercih etmek sizler için daha sağlıklı olacaktır.